Els moros i cristians d'Alcoi segueixen sense data, pendents de la pandèmia i l'autorització de sanitat

Els moros i cristians d'Alcoi segueixen sense data, pendents de la pandèmia i l'autorització de sanitat

Juan José Olcina, president de l'Associació de Sant Jordi, entitat que organitza les Festes d'Alcoi, ha comparegut en roda de premsa al costat de l'alcalde de la ciutat, Toni Francés, per a aclarir a la ciutadania els dubtes plantejats referent a la celebració de l'activitat festera en el futur.

El president de l'Associació ha agraït a l'Ajuntament i al seu primer edil el seu suport durant aquestes dures setmanes de confinament en les quals s'haurien d'haver celebrat les nostres Festes. Ha tingut paraules de record per a les persones que ens han deixat a causa de la Pandèmia i també per als seus familiars i amics.

També s'ha recordat de les persones que regenten o treballen en les empreses de la Festa: Dissenyadors, músics, metalistes, confeccionistes, carrossers, etc, “que ho estan passant molt malament, perquè sense Festa no hi ha treball, i el gruix de la seua ocupació se centra en els Moros i Cristians. Esperem que prompte puguen posar-se en marxa”.

Finalment, ha tingut paraules de record i afecte amb els cinc càrrecs festers de 2020, que hauran d'esperar a lluir els seus vestits i ostentacions. “Ho tenien tot preparat quan faltava poc més d'un mes per a festes i ara, capitans, alferes i Sant Jordiet hauran de ser pacients. Tenen tot el suport de l'Associació de Sant Jordi i del món de la Festa”, ha assegurat Olcina.

 

Sense canvis en les dates de celebració

Olcina ha insistit que no hi ha cap novetat pel que respecta a les possibles dates de celebració de les Festa de 2020, ajornades sine die el passat 13 de març. Segons el parer del president, “no hi ha hagut canvis i continuem esperant que la Pandèmia remeta, desaparega i que el govern pertinent autoritze la convocatòria de les Festes. Però molt ens temem que haurem d'acabar amb el virus abans de començar a pensar en Festes”.

Referent als comentaris i manifestacions de diferents col·lectius relacionats amb la Festa i amb la Indústria de la Festa, Olcina ha aclarit que “a pesar que algunes persones exigisquen sensatesa i la cancel·lació de les festes de 2020, volem insistir que, l'Associació de Sant Jordi, no té potestat per a cancel·lar la Festa, que per cert, està suspesa sense data. No es pot cancel·lar alguna cosa que no està fixat en el calendari. Ho comuniquem el 13 de març i no hi ha hagut cap novetat oficial al respecte. Per això, insistim que, mentre no hi haja autorització del Govern, no es pot si més no debatre una nova data. I per tant, no podem proposar a l'Ajuntament que es marquen dates per a les Festes”.

En data de hui no hi ha calendari fester. El ple municipal d'Alcoi va anul·lar les dates oficials de finals del mes d'abril per l'estat d'Alarma. Mentre no es torne a proposar i aprovar unes altres, no és possible la seua celebració.

L'Associació de Sant Jordi és una entitat privada d'utilitat pública que rep l'encàrrec del poble d'Alcoi d'organitzar les Festes. Però no té potestat per a fixar-les en el calendari i, per descomptat, per a cancel·lar-les. Correspon a les autoritats fer-ho. “Estatutàriament nosaltres únicament treballem perquè les Festes isquen tan bé com siga possible, perquè festers i visitants gaudisquen de l'espectacle i perquè s'honre la figura del Sant Patró: Sant Jordi”, conclou Olcina.

Compartir: