"Vivencias de un ligero veterano"

Pres de la Revista de l'Alferes 2006

Per José Antonio Pastor Climent


 

Ligeros - Mural del salón

 

En l'assemblea de Maig de 1985 és nomenat com a Primer Tro Luis José Carbonell. Personalment, crec que el clima que comença a viure's en aqueixa època va ser desagradable ja que la Filà necessitava un nou local, sent molts els que no vam comprendre com es va deixar escapar un local com el de la plaça Emilio Sala.

Davant la situació de pressió per la qual travessava el Primer Tro, i sent la gota que va satisfer el got l'haver de llogar per a Festes un local sense condicions en la costera del Gurugú, comencen a valorar-se les possibilitats de compra d'un nou local.

 

Ligeros - Estado del local antes de la reforma

 

És en 1998 quan el  Primer Tró troba un possible local situat en la baixada a La Riba en el que era l'antiga filatura. Es convoca, al meu entendre encertadament, a molts Festers perquè donaren la seua aprovació o no, sent l'opinió general que valia la pena realitzar l'esforç.

 

Ligeros - Antigua hilatura

 

Ligeros - Durante la reforma

 

A l'abril de 1989 és inaugurat el nou local social traslladant la imatge de Sant Jordi des de l'antic local del carrer San Francisco, sent entronitzat en el nou local pel Sant Jordiet d'aquell any Fernando Rius.

 

Ligeros - Procesión e inauguración

 

El nou local és espaiós i es distribueix en dos blocs: Local de Filà amb ximenera i xicotet despatx, i menjador saló amb àmplia capacitat, separats tots dos per un cos d'obra format per la cuina i les condícies.

 

Ligeros - Nuestro nuevo local


Aquesta és, a grans trets, la nostra itinerant marxa fins a arribar, creiem definitivament, a l'actual seu social, que està a la disposició de tots quants a ella vulguen acudir en el Camí de la Riba núm. 2.